Sluit de tandverzekering af die bij u past.

Ga van start

Een verzorgd gebit kan je vergelijken met een persoonlijk visitekaartje. Je maakt er meteen een deftige indruk mee. Aangezien ons gebit levenslang moet meegaan, is het belangrijk om je tanden te onderhouden en tandheelkunde kan in sommige gevallen een hele grote hap uit je budget zijn. Een tandverzekering is dus aangeraden om dure ingrepen zoals een tandimplantaat, stifttand, beugel of tandprothese te kunnen dekken.

Financiële kostenplaatje

Dekt een wettelijke ziekteverzekering niet alle kosten met betrekking tot tandheelkunde? Neen. Indien je tanden een dure ingreep moeten ondergaan, komt de verplichte ziekteverzekering hier niet of nauwelijks in tussen. Hoewel de kans op een tandingreep groot is naarmate je leeftijd toeneemt en de kosten duur kunnen oplopen. Voor één tandimplantaat betaal je snel circa. 1000 euro. Een tandverzekering aangaan, is een goede manier om deze kosten betaalbaar te houden.

Niet-geconventioneerde tandartsen

De verplichte ziekteverzekering betaalt naast hoogoplopende tandkosten, ook geen supplementen terug. Die supplementen behoren wel tot jouw kostenplaatje in het geval dat jouw tandarts of orthodontist niet-geconventioneerd is. Met andere woorden heeft de tandexpert zelf de vrijheid om zijn prijszetting te kiezen. In tegenstelling tot de wettelijke ziekteverzekering, dekt een tandverzekering deze kosten wel.

Voordelen tandverzekering

Een tandverzekering is zeker geen nodeloze kost aangezien het verschillende voordelen met zich meebrengt:

 • Tandheelkundige kosten die de verplichte ziekteverzekering niet dekt, dekt de tandverzekering wel,
 • Dure ingrepen zoals een beugel, kroon, gebitschade bij ongeval worden vergoed,
 • Algemeen worden de kosten van een standaardbehandeling bij de tandarts vergoed.

Uitzonderingen tandverzekering

Afhankelijk van de verzekeraar waarbij je een tandverzekering aangaat, zijn er enkele beperkingen waarmee je rekening dient te houden. We sommen enkele veelvoorkomende op:

 • In sommige gevallen worden tandheelkundige behandelingen niet vergoed buiten België of Europa.
 • Esthetische behandelingen worden niet vergoed.
 • Op bepaalde behandelingen staat een leeftijdsgrens wat betreft terugbetaling. Sommige verzekeraars bieden geen vergoeding voor orthodontische behandelingen na 40 jaar, alsook parodontologische behandelingen na 65 jaar.

Vraag online je offerte aan

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoon

  Onderwerp

  Uw bericht